Tietopläjäys

 Mää kerroin tossa kesällä että mulle tullee uusia elukoita mut mää en kertonu et mitä ne on. Se kertominen sitten jäi ku on menny energiaa töihin ja näitten uusien elukoitten kesyttämiseen. Nää elukat on natalhiiriä ja niitten nimeks tuli Maire ja Tuire. 


Mää olin kuullu joskus natalhiiristä mut mää en tienny sillai et mitä ne on. Sit ku Tähkä kuoli ni mää mietin et joku elukka pittää Tähkän vanhaan terraan laittaa ja mää en uutta hamsteria siihen halunnu. Mää mietin gerbiileitä ja kesyhiiriä mut mää en ollu päättäny et kumpia mää laitan. Sit tuli vastaan ilmotus missä myytiin natalhiiriä ja mää sain aikaseks googlata et mitä ne on ja totesin et tässä on mulle haastetta ja tää vois olla mun juttu. Sitte siinä juhannusviikolla Maire ja Tuire muutti meille.

Nyt mää kerron kaiken faktan mitä mää tiiän natalhiiristä. Ne ei oo ollu kauaa lemmikkinä mutta nataleita on kasvatettu matelijoitten ruokaeläimiksi ja koe-eläimenä on käytetty. Natalhiirtä kutsutaan hiireks ku se muistuttaa hiirtä mut geneettisesti ne on lähempänä rottia ku hiiriä. Natalit ellää suunnillee 2-3 vuotta ja se on laumaeläin eli ei pietä yksin. Natalit on ollu niin vähän aikaa lemmikkinä et niillä on vielä villieläimen luonne. Alkukantainen lemmikki siis eli ei oo samanlainen ku yleisemmät lemmikkijyrsijät. Asumuksen olis hyvä olla lasinnen terraario tai metallipohjanen häkki. Mulla ne on Tähkän vanhassa terraariossa. Natalit on hajuttomia elukoita. Ne on vaikee kesyttää mut mää kerron siitä kesyttämisestä joskus myöhemmin. Asumukseen voi laittaa kaikkia pahviasioita ja jotain kiipeilyjuttuja ja kaikkee muuta järsittävää. Purua ei tarvi olla ihan hirveesti ku nää ei paljoo kaivele. Tässä nyt jotain tietoo. Niin ku mää aina sanon ni mun tekstien perusteella ei kannata mennä ostaan mitää lemmikkiä. Nataleista löytyy suomeks ainaki aika vähän tietoo mut hiiret.fi on aika hyvä tietolähde.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Raija, Ritva ja Raila

Aika kulluu nopiaa

En olis ikinä uskonu