Älä tee niin ku mää teen vaa sillee mitä mää sanon

 Mää aattelin kertoo nyt muutamia faktoja lemmikin omistamisesta. Mää keskityn kuitenki eniten marsuihin ja hamstereihin mut kyllä nää faktat pätee myös muihin lemmikeihin. Mää kerron vähä kuulumisia tähän alkuun ku nää kirjotusvälit on näköjää aika pitkiä. Mulle siis tuli se uus hamsteri. Sen nimeks tuli Tähkä. Oli muuten vaikee keksiä se nimi. Tähkä on aika arka ja mun on pitäny tehä ihan hirveesti töitä sen kans et se kesyyntyis. Se ei vieläkää oo täysin kesy. Muillekki elukoille kuuluu hyvvää. Nyt niihin faktoihin siis. Mää kerron nyt aina välillä omia kokemuksia jos se selkeyttäs joitain asioita. 


Kun haluat lemmikin, mieti tarkkaan mikä olis sulle sopiva lemmikki. Jos oletetaan vaikka että sää päädyit hamsteriin ni sun pitää ennen sen hamsterin tuloa hankkia sille välttämättömät tavarat ja ottaa selvää mitä sen hoito vaatii. Älä tee niin ku mää tein eli marssin tekemisen puutteessa elläinkauppaan ja kyssyin et onks täälä perushamstereita. Se myyjä tais sanoo et syyrianhamstereita ei oo mut kääpiöitä on ja mulla ei ollu mitään tietoo mitä eroo niillä on mut kääpiön ostin. Ei mulla ollu sille mitää tavaraakaan mut onneks sieltä kaupasta sai kaiken tarpeellisen. Mää vaa halusin hamsterin siks et mää voisin syöttää sille kaikkii eläintuotteita kuten kananmunaa. Ku me päästiin kottii ni mää rupesin googlettaan kaikkee hamstereista ja totesin että voi rähmä, mitä mää just tein. Tää hamsu on mulla vieläki nimittäin Hyrrä ja sillä on nyt ihan asialliset olot. Ei mun muitakaa elukoita oo kauaa harkittu. Marsut mää halusin siks ku mää halusin oman lemmikin. Mää kuitenki aattelin et mää myyn ne heti. En myyny. Tämän tarinan opetus: älä tee niin ku mää teen vaan silleen ku mää sanon.


Jokasella lemmikillä on oma persoona. Pelle ja Diudi on täysin erilaisia luonteeltaan. Ihmiset luulee helposti et kaikki saman lajin elläimet on samanlaisia. Ei todellakaa.


Jos sää haluut lähtee reissuun ja lemmikki ei voi tulla mukkaan ni se tarttee hoitopaikan. Hoitoratkasuja on paljon mut mää en käsittele niitä nyt. Se hoitopaikan hommaaminen voi olla vaikeeta varsinki jos on enemmän elukoita. Mulle aina sanotaan et se on aina hirvee homma ettii se hoitopaikka mut mulle se ei oo ongelma. Pittää lapsetki viiä hoitoon välillä.


Sää oot lemmikin omistajana vastuussa lemmikkis elämänlaadusta. Sää annat sille virikkeitä ja keksit sille tekemistä. Sun velvollisuus on viiä se eläinlääkäriin tarvittaessa. Sinne uppoo kyl aika äkkiä kivasti rahhaa. Mun mielestä kauheinta lemmikin omistamisessa on toisen elämästä päättäminen. Koskaan ei oo valmis menettään rakasta lemmikkiä mut sää oot se joka tekee sen päätöksen et millon sen lemmikin elämä päättyy. Mää mietin ennen Hermannin lopetusta et mistä tietää millon aika on oikee mut mää myöhemmin tajusin et kyllä sen tietää ku on sen aika. Tää on kyl lemmikin omistamisen varjopuoli. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aika kulluu nopiaa

Raija, Ritva ja Raila

En olis ikinä uskonu