Hamsterin ja marsun erot

Mää teen nyt tämmösen vertausjutskan. Osa on oikeesti faktaa ja osa mun mielipiteitä. Mää puhun nyt kääpiöhamsterista mut mää käytän sanaa hamsteri. 

Hamsteri ellää suunnillee 1,5-3 vuotta ja marsu suunnillee 6-8 vuotta. Nää voi vaihella ku kaikki on yksilöitä.
Marsuja pittää olla ainaki kaks, koska se on laumaeläin. Hamsteri ellää yksinää. Jotkut hamsterilajit ei oo nii erakkoja eli ne hyväksyy kaverin.
Hamsterin pääruoka on hamsterille tarkotettu kuivaruoka. Sille pittää antaa myös tuoreruokaa eli jotai kasviksii vaikka paprikaa. Sitte sille pittää antaa jotai eläintuotteita vaikka kananmunaa. Marsun pääruoka on heinä. Marsuille annetaa marsuille tarkotettua kuivaruokaa. Tuoreruokia annetaa myös. Marsuille ei saa antaa mitää eläinperästä. 
Marsu tarvii enemmä tillaa ku hamsteri.
Marsu tarvii enemmän huomioo ku hamsteri. Marsu on myös seurallisempi.
Marsujen häkki pittää siivota joka päivä ja hamsterin muutaman viikon vällei. 
Marsun kans voi ottaa rennosti ja kattoo videoita mut tällane marsu on hyvin kesytetty. Hamsterin kans voi kattoo videoita mut ei rennosti
 Toivottavasti kukkaan ei oo niin tyhmä et hommaa marsun tai hamsterin tän tekstin perusteella. Tässä ei todellakaa oo niin paljo tietoo. Kannattaa kattoo muualtaki sitä tietoo. Mää oon tehny kaikkien elukoitten kohalla nopeita ehkä joittenki mielestä liian nopeita mutta harkittuja päätöksiä ennen ku oon hakenu jonku elukan. Tämmöne tapa soppii mulle ku mää en tykkää jahkailla kauaa mut ei todellakaa kaikille sovi tämmöne. Miettikää ihmiset kunnolla sitä lemmikin ottamista. Ai nii. Yks juttu mun piti sanoo. Multa on monet joskus kysyny et onko marsuilla juoksupyörää. Ei marsuille ikinä juoksupyörää, koska niitten selkä ei kestä. Hamstereille kuuluu juoksupyörä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aika kulluu nopiaa

Raija, Ritva ja Raila

En olis ikinä uskonu